• VIDEO/ Ședința Parlamentului. Lista proiectelor pe care le dezbat deputații

  VIDEO/ Ședința Parlamentului. Lista proiectelor pe care le dezbat deputații
  Foto: TV8.md
  vizualizări
  08 noiembrie 2018 | 09:59

  Parlamentul urmează să reexamineze Codul serviciilor media audiovizuale și Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri. Plenul Parlamentului va mai dezbate Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău. Pe ordinea de zi figurează și modificări și completări la Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate, Legea cu privire la comerțul interior, Legea taxei de stat. Deputații vor mai dezbate inițiativele de modificare a Codului electoral, Codului penal, Codului contravențional și Codului funciar.

  13.30: Deputații au luat o pauză și vor reveni în sală la ora 14.30.

  11.45: Consiliile locale ar putea avea dreptul să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea și gestionarea deşeurilor de către unitățile de comerț, care își desfășoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Parlamentul a votat completări ale Legii cu privire la comerțul interior, în lectură finală.

  11.30: Militarii cu studii gimnaziale vor putea fi încadrați în serviciul militar prin contract. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de modificare a unor acte legislative, în lectură finală. Potrivit noilor reglementări, structurile militare nu vor mai putea să elibereze din serviciu persoanele care dețin doar studii gimnaziale, după expirarea termenului de acțiune al primului contract de îndeplinire a serviciului militar.

  11:05: Parlamentul și-a menținut votul asupra adoptării legii cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor.

  10.52: Reprezentantul Parlamentului prezintă în plenul Parlamentului motivele pentru care Igor Dodon a remis spre reexaminare proiectul legii cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor.

  10.51: Parlamentul și-a menținut votul asupra modificării Codului Audiovizualului remis spre examinare de Igor Dodon

  10.29: Reprezentantul Președinției prezintă argumentele pentru care Igor Dodon nu a promulgat Codul serviciilormedia audiovizuale.

  10.25: Fracțiunea PLDM, PL și PCRM și au solicitat constituirea unei comisi de anchetă cu privire la expulzarea celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul R. Moldova. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

  10.24: Vladimir Voronin l-a acuzat pe Andrian Candu de falsificarea voturilor. Acesta a menționat că atunci când este înaintată o propunere de o altă fracțiune decât PD, Andrian Candu nu numără voturile și declară că propunerea nu a fost susținută.

  10.12: Fracțiunea PSRM a mai cerut și audierea ministrului Educației și ministrului Sănătății în legătură cu neacceptarea copiilor nevaccinați în instituțiile de învățământ. Vicepreședintele Valeriu Ghilețchi a recomandat ca audierile să aibă loc în cadrul Comisie de profil, iar ulterior, dacă nu se va găsi o soluție, să se discute și în plenul Parlamentului.

  10.09: Socialiștii au cerut și audierea ministrului Justiției, ministrului Sănătății și ministrului Economiei, cu privire la condițiile de detenție și acordarea serviciilor medicale în penitenciare. Propunerea audierilor nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

  10.07: PSRM a cerut din nou audierea ministrului Agriculturii și a ministrului Afacerilor externe cu privire la intenția Ucrainei de a construi un complex de hidrocentrale pe râul Nistru. Deputatul Roman Boțan a declarat că propunerea audierilor este susținută și de fracțiunea PL. Totuși, audierea nu a fost inclusă pe ordinea de zi din lipsa voturilor.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Coronavirus: Grecia îşi redeschide aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie pe 15 iulie

  Grecia îşi va redeschide de la 15 iulie aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie, dar va menţine deocamdată interdicţiile pentru Suedia, relatează luni EFE, relatează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al gu…
  Coronavirus: Grecia îşi redeschide aeroporturile pentru zboruri din Marea Britanie pe 15 iulie

  Precizările CNAS în legătură cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie

  Responsabilii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale vin cu o precizare referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020. În acest context, CNAS anunță că potenţialii ben…
  Precizările CNAS în legătură cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie

  Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

  Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat luni, 6 iulie, că decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” – „Delfin„ din sectorul Buiucani al capitalei a fost luată de către…
  Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

  VIDEO/ Istoria unui francez îndrăgostit de Moldova, de cașcavaluri și de economia solidară

  Francezul Thierry și chișinăueanca Tatiana au parcurs un drum lung împreună până au ajuns în satul Horodiște, raionul Rezina. Locuiau în Franța, la Lyon, la baștina lui Thierry, administrau acolo o afacere împr…
  VIDEO/ Istoria unui francez îndrăgostit de Moldova, de cașcavaluri și de economia solidară

  DOC/ Pe un bulevard din capitală va fi contruită o piață agricolă. Anunțul municipalității

  Conducerea Primăriei Chișinău a anunțat luni, 6 iulie, că în locul pieței în aer liber, care era amenajată pe trotuarul de pe bulevardul Dacia la intersecţia cu strada Matei Millo, din sectorul Botanica al capi…
  DOC/ Pe un bulevard din capitală va fi contruită o piață agricolă. Anunțul municipalității

  Un an de la jaful de la MAIB: Detalii de la PCCOCS despre investigațiile efectuate

  La un an de la jaful produs la sucursala de la Buiucani a băncii comerciale „Moldova Agroindbank” (MAIB), grupul păgubiților care susțin că ar trebui să primească mai mult de 500.000 de lei încă se arată nemulț…
  Un an de la jaful de la MAIB: Detalii de la PCCOCS despre investigațiile efectuate