VIDEO/ Ședința Parlamentului. Lista proiectelor pe care le dezbat deputații

Parlamentul urmează să reexamineze Codul serviciilor media audiovizuale și Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri. Plenul Parlamentului va mai dezbate Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău. Pe ordinea de zi figurează și modificări și completări la Legea cu privire la rezerva Forțelor Armate, Legea cu privire la comerțul interior, Legea taxei de stat. Deputații vor mai dezbate inițiativele de modificare a Codului electoral, Codului penal, Codului contravențional și Codului funciar.

13.30: Deputații au luat o pauză și vor reveni în sală la ora 14.30.

11.45: Consiliile locale ar putea avea dreptul să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea și gestionarea deşeurilor de către unitățile de comerț, care își desfășoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Parlamentul a votat completări ale Legii cu privire la comerțul interior, în lectură finală.

11.30: Militarii cu studii gimnaziale vor putea fi încadrați în serviciul militar prin contract. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de modificare a unor acte legislative, în lectură finală. Potrivit noilor reglementări, structurile militare nu vor mai putea să elibereze din serviciu persoanele care dețin doar studii gimnaziale, după expirarea termenului de acțiune al primului contract de îndeplinire a serviciului militar.

11:05: Parlamentul și-a menținut votul asupra adoptării legii cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor.

10.52: Reprezentantul Parlamentului prezintă în plenul Parlamentului motivele pentru care Igor Dodon a remis spre reexaminare proiectul legii cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor.

10.51: Parlamentul și-a menținut votul asupra modificării Codului Audiovizualului remis spre examinare de Igor Dodon

10.29: Reprezentantul Președinției prezintă argumentele pentru care Igor Dodon nu a promulgat Codul serviciilormedia audiovizuale.

10.25: Fracțiunea PLDM, PL și PCRM și au solicitat constituirea unei comisi de anchetă cu privire la expulzarea celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul R. Moldova. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.24: Vladimir Voronin l-a acuzat pe Andrian Candu de falsificarea voturilor. Acesta a menționat că atunci când este înaintată o propunere de o altă fracțiune decât PD, Andrian Candu nu numără voturile și declară că propunerea nu a fost susținută.

10.12: Fracțiunea PSRM a mai cerut și audierea ministrului Educației și ministrului Sănătății în legătură cu neacceptarea copiilor nevaccinați în instituțiile de învățământ. Vicepreședintele Valeriu Ghilețchi a recomandat ca audierile să aibă loc în cadrul Comisie de profil, iar ulterior, dacă nu se va găsi o soluție, să se discute și în plenul Parlamentului.

10.09: Socialiștii au cerut și audierea ministrului Justiției, ministrului Sănătății și ministrului Economiei, cu privire la condițiile de detenție și acordarea serviciilor medicale în penitenciare. Propunerea audierilor nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.07: PSRM a cerut din nou audierea ministrului Agriculturii și a ministrului Afacerilor externe cu privire la intenția Ucrainei de a construi un complex de hidrocentrale pe râul Nistru. Deputatul Roman Boțan a declarat că propunerea audierilor este susținută și de fracțiunea PL. Totuși, audierea nu a fost inclusă pe ordinea de zi din lipsa voturilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Liderii partidelor Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întâlnit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la Helsinki, în cadrul Summitului Partidului Popular European (PPE). DESPRE CE AU DISCUTAT? Liderii partidelor politice dintr-un stat capturat, ca Moldova, despre ce puteau să discute? Despre uzurpator, talpa iadului Plahotniuk și cum să-i facă PETRECANIE, despre ce altceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *