Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Pe agenda…

VIDEO Ședința Guvernului. Pe agenda miniștrilor se numără 37 de subiecte

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință de lucru, iar pe agendă se numără 37 de subiecte. Guvernul urmează să aprobe modificări la mai multe Hotărâri, să accepte înființarea mai multor plăci comemorative, dar și să audieze raportul Agentului guvernamental cu privire la executarea deciziilor CtEDO.

16.10: Agentul guvernamental a prezentat Raportul cu privire la executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului. Potrivit acestuia, în 2018 au fost emise 33 de hotărâri cu privire la R. Moldova. Totodată, acesta a menționat că toate despăgubirile au fost deja achitate.

15.50: În cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2 600 km de drum. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei.

15.49: Cabinetul de miniștri a aprobat radierea din oficiu a 159 de întreprinderi de stat. Potrivit notei informative, aceste întreprinderi nu activează de mai mulți ani.

15.30: Guvernul a aprobat proiectul elaborat de Ministerul Justiției privind instituirea Comisiei naționale de drept internațional umanitar. Hotărîrea va intra în vigoare la data publicării.Scopul activității Comisiei este de a asigura respectarea dreptului internațional umanitar și de a implementa normele acestuia în legislația Republicii Moldova.

15.25: Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului 288 de mii de lei pentru confecționarea legitimațiilor victimelor reabilitate ale represiunilor politice.

15.17: Guvernul a aprobat proiectul privind manifestările consacrate Zilei comemorării victimelor catastrofei de la Cernobîl și ale altor avarii nucleare (26 aprilie).

15.13: Secretarului general de stat al Ministerului Finanțelor, Gabriela Cuneva, i-a fost conferit gradul de calificare – consilier de stat de clasa a III-a.

15.12: Veronica Ursu, care se ocupa anterior de domeniile investiții publice, asistență financiară externă, datorii publice și sistem trezorerial a fost reîncadrată în funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor.