Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se numără 36 de subiecte, printre care și o hotărâre de Guvern cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2019. Agenda poate fi accesată AICI.

15.50: Începând cu luna decembrie 2018, medicii și personalul medical din țară, salarizați din bugetul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) vor primi salarii mai mari. Salariul medicilor va crește cu 20%, iar al personalului medical – cu 10%. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre care prevede majorarea remunerării, inclusiv pentru personalul administrativgospodăresc din instituții medicale. 

15.38: Ministerul Finanțelor va aloca din fondul de investiție al Guvernului circa 165 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile suportate pentru efectuarea misiunilor externe de repatriere a mai mult persoane rănite și decedate în urma accidentelor produse în străinătate.

15.26: Executivul a probat Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020. Potrivit Guvernului, documentul va îmbunătăți dialogul autorităților cu societatea civilă și va dezvolta capacitățile funcționarilor publici privind guvernarea deschisă.

15.12: Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre de Guvern cu privire la transferarea unor zile de odihnă în anul 2019, astfel încât bugetarii vor avea parte în noul an de trei minivacanțe.

15.08: Ministrul Tudor Ulianovschi a declarat că a verificat informația cu privire la prezența unui tânăr din Chișinău printre marinarii reținuți de Federația Rusă. Ministru a declarat că deși tânărul este originar din Chișinău, acesta nu este cetățean al R. Moldova, având cetățenia Ucrainei.