Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință pe agenda căreia se regăsesc la moment 24 de subiecte. Printre acestea se numără acordarea facilităților fiscale și vamale pentru importarea obiectelor de cult, aprobarea Regulamentului cu privire la condițiile de stabilite a indemnizației pentru militari, dar și transmiterea mai multor bunuri și terenuri. Agenda poate fi accesată AICI.

15.41: Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 100 de mii de lei (câte 50 mii pentru fiecare familie) Consiliului municipal Chișinău pentru suportul familiilor care au avut de suferit în urma deflagrației care s-a produs pe data de 6 octombrie în blocul locativ din bulevardul Moscova.

15.15: A fost aprobat un proiect de lege cu privire la acordarea facilităților fiscale și vamale la importul obiectelor de cult. Vor putea beneficia de facilități doar cultele religioase, precum și persoanele intermediare.

15.14: Guvernul urmează să prezinte președintelui Igor Dodon spre examinare proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în mărime de 30 100 000 de euro pentru îmbunătățirea calității și transparenței sistemului de administrare a terenurilor și de evaluare a proprietății.

15.08: Cabinetul de miniștri a aprobat Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă pentru anii 2018-2020”. Programul are drept scop integrarea tinerilor din R. Moldova în circuitul economic prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile. Programul va oferi două forme de suport financiar:
– Business Voucher – pentru accesarea serviciilor de instruire și consultanță în mărime de maxim 10 mii de lei
– Finanțarea proiectului investițional care va reprezenta cel mult 80% din suma investiției necesare în mărime maximă de 180 de mii de lei.