VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește într-o nouă ședință pe agenda căreia se regăsesc la moment 24 de subiecte. Printre acestea se numără acordarea facilităților fiscale și vamale pentru importarea obiectelor de cult, aprobarea Regulamentului cu privire la condițiile de stabilite a indemnizației pentru militari, dar și transmiterea mai multor bunuri și terenuri. Agenda poate fi accesată AICI.

15.41: Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 100 de mii de lei (câte 50 mii pentru fiecare familie) Consiliului municipal Chișinău pentru suportul familiilor care au avut de suferit în urma deflagrației care s-a produs pe data de 6 octombrie în blocul locativ din bulevardul Moscova.

15.15: A fost aprobat un proiect de lege cu privire la acordarea facilităților fiscale și vamale la importul obiectelor de cult. Vor putea beneficia de facilități doar cultele religioase, precum și persoanele intermediare.

15.14: Guvernul urmează să prezinte președintelui Igor Dodon spre examinare proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în mărime de 30 100 000 de euro pentru îmbunătățirea calității și transparenței sistemului de administrare a terenurilor și de evaluare a proprietății.

15.08: Cabinetul de miniștri a aprobat Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă pentru anii 2018-2020”. Programul are drept scop integrarea tinerilor din R. Moldova în circuitul economic prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile. Programul va oferi două forme de suport financiar:
– Business Voucher – pentru accesarea serviciilor de instruire și consultanță în mărime de maxim 10 mii de lei
– Finanțarea proiectului investițional care va reprezenta cel mult 80% din suma investiției necesare în mărime maximă de 180 de mii de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Da, îi șade foarte bine escrocului Iurie Leancă în dreapta primului ministru Filip, după ce s-a descoperit că și-a învățat mezinul Tristănică din cele 2,9 miliarde de dolari furați de escrocul jidan Ilan Șor!

    Da în stânga cine-i? Nu-i Chiril Gaburici, celălalt escrooc, care a scos și el bani din tezaur și i-a dat jidanului în Banca de Economii să-i fure? Pare-mi-se că escrocul Chiril Gaburici îi doar al doilea din stânga.

    Dacă lucrurile se vor desfășura în continuare astfel, degrabă în stânga primului ministru Filip va sta fudul însuși escrocul jidan Ilan Șor! Să nu spuneți că nu v-am prevenit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *