VIDEO/ Ședință de lucru la Primărie: Persoanele care au avut de suferit în urma ploilor vor primi ajutor material

Primarul general interimar a convocat o ședință de lucru privind lichidarea consecințelor ploilor din ultimele zile în urma cărora au fost inundate mai multe străzi, locuințe, și au fost doborâți mai mulți arbori.

„Aceasta nu a fost o intemperie. A fost o ploaie de o oră. Cei care au avut de suferit, din fondul de rezervă vom aloca bani. Marea mea rugăminte, nu vreau să transformăm discuția în sfatul celor înțelepți. De ani zile știm unde sunt problemele, dar nu se intervine. Să ne uităm în viitor și să prevenim aceste lucruri. Unde este necesar de alocat fonduri, acest lucru este posibil”, a precizat Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a cerut direcțiilor ca până pe 3 iulie să prezinte acțiunile de prevenire și soluțiile pentru rezolvarea problemelor municipiului.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu este necesară curățarea canalizărilor pluviale pentru a evita inundațiile: „Vom propune un proiect de extindere a canalizării, în special în zonele în care aceasta lipsește total, cum ar fi în bd. Bodoni”.

Pretorii au informat lista străzilor care au fost inundate, numărul locuințelor afectate, dar și cum s-a lucrat pentru lichidarea problemelor.

Directorul Exdrupo a preciat că în decurs de doul zile s-a reușit curățarea a peste 120 de guri de captare pluvială și s-a lucrat și noaptea în acest sens: „Cea mai mare problemă este în albia râului Bâc. Vom activa în regim continuu azi și mâine pentru a curăța nămolul”.

În urma precipitațiilor a avut de suferit și Primăria Chișinău, după ce s-a fisurat tencuiala de pe acoperiș și au fost inundate câteva birouri.

Foto: Facebook/Iv Ceban

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *