VIDEO/ Protest de susținere a guvernului Sandu în fața Ambasadei R. Moldova din București. Declarația ambasadorului Gribincea

Mai mulți reprezentanți ai diasporei au organizat în ultimele zile proteste de susținere a guvernului Sandu, învestit în funcție la 8 iunie. O acțiune de protest a fost organizată ieri, 11 iunie, și în fața Amabasadei R. Moldova din București.

Protestatarii s-au instalat în fața Ambasadei cu câteva pancarte pe care erau scrise următoarele mesaje: „protest pașnic”, „acum e schimbarea”, „PDM e istorie”. Ambasadorul R. Moldova la București, Mihai Gribincea, a ieșit la un moment dat în fața protestatarilor pentru a-i informa că a luat act de poziția lor.

„Am luat act de poziția voastră. Nu este de mirare, pentru că rezultatele alegerilor au arătat care este dispoziția cetățenilor din R. Moldova față de partide. Trebuie să avem puțină răbdare. Asupra mea și asupra ambasadei nu se fac presiuni”, a declarat Mihai Gribincea.

Totodată, ambasadorul a mai precizat că nu este o misiune ușoară să fii funcționar de stat în R. Moldova.

Declarația comună a diasporei, citită azi în fața ambasadei R. Moldova la București:

„Dragi prieteni si concetățeni,

Iata că zilele acestea au loc evenimente istorice în RM, evenimente care vor conduce la eliberarea statului din captivitate și vor garanta libertatea și democrația.
În acest moment, se înearcă înlăturarea regimului dictatorial, care a sărăcit o țară întreagă și a alungat aproape un milion de cetățeni. Acest regim a acaparat instituțiile de stat, prin care acum încearcă să se mențină la putere. Ei folosesc toate metodele mârșave și nelegitime pentru a împiedica dezoligarhizarea statului. În acest context, toți cei adunați azi aici, în fața ambasadei RM din București, declarăm următoarele:
1) Condamnăm cu vehemență orice acțiune, care duce la destabilizare sau la acte de violență.
2) Dezaprobăm atitudinea agresivă și neadecvată a partidului Democrat si acțiunile de hărțuire față de jurnaliști.
3) Ne opunem organizării protestelor din fața instituțiilor de stat, cu oameni șantajați si cumpărați.
4) cerem demisia instrumentului principal al PD- CC, care a luat decizii total nelegale și împotriva voinței poporului.
5) Condamnăm dezacordul fostului Guvern de a predat puterea noilor miniștri aleși de Parlament și încercarea ilegal de a continua activitatea puterii executive deja expirate.
6) Cerem demisia lui Meleșcanu si condamnăm lipsa de un raspuns prompt a MAE și a Guvernului României, care demonstrează că sunt în complicitate cu PD și se opun poziției date de UE și SUA.
7) Salutăm Guvernul Maiei Sandu și susținem toate acțiunile întreprinse de acesta. Sperăm că RM îți va relua cursul firesc al unei democrații adevărate si reale.
Nu acceptăm organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *