Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Protest cu torțe la…

(VIDEO) Protest cu torțe la Președinție. Îl vor pe Dacian Cioloș premier al Republicii Moldova

Mai mulți tineri au organizat în seara zilei de ieri, 13 decembrie, un protest mai puțin obișnuit în fața Președinției Republicii Moldova. Aceștia au adus cu ei tricoloare, pancarde, torțe, dar și fotografia premierului desemnat al României, Dacian Cioloș.

Potrivit manifestanților, membri și simpatizanți ai organizaților unioniste, Dacian Cioloș este cea mai bună candidatură pentru funcția de premier al Republicii Moldova.

„Făcliile sunt aici pentru a-l scoate pe președintele Nicolae Timofti din bezna, din umbra în care se află. Suntem aici pentru a-i arăta adevărata față a schimbării. Ne dorim un premier comun pentru Republica Moldova și România, pe Dacian Cioloș. Ulterior om cere să fie îndeplinite și celelalte revendicări: un spațiu economic comun, o monedă unică – leul românesc. Mai dorim și ca DNA-ul să-și asume și sp cerceteze toate cazurile de corupție din Republica Moldova”, susține Anatol Ursu, președinte al Mișcării Tinerii Moldovei.

Protestul a avut loc fără incidente, pentru asigurarea ordinii publice fiind mobilizați mai multe zeci de polițiști. Manifestația nu este prima de acest gen, însă, potrivit organizatorilor, un protest unionist de amploare este planificat la Chișinău pentru primăvara anului 2016.
Dacian Cioloș este un cunoscul om politic român, inginer agronom de profesie. Începând din februarie 2010 acesta a ocupat funcția de comisar în domeniul agriculturii în cadrul Comisiei Europene.

Sursa VIDEO: https://zdg.md/web