VIDEO/ Primul mesaj în limba română al noului ambasador american la Chișinău

Noul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a sosit astăzi, 25 octombrie, la Chișinău împreună cu familia. Urmăriți filmulețul video în care  Dereck J. Hogan se prezintă poporului R. Moldova în calitate de al nouălea Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Derek J. Hogan activează în calitate de diplomat încă din 1997. Din 2017 până în prezent a deținut funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA.  Hogan este unul dintre experții Departamentului de Stat pe regiunea Europei de Est. A deținut funcții de conducere înalte, atât în cadrul misiunilor SUA, cât și la nivel național în cadrul Departamentul de Stat. În perioada 2013-2016 Derek J. Hogan  a activat în calitate de Chargé d’affaires (n.r.: însărcinat cu afaceri) și șef adjunct de misiune în Azerbaidjan.

Din 2008 până în 2009 a fost reprezentant al Departamentului de Stat pentru echipele de reconstrucție civilă militară din sudul (provincia Uruzgan) și estul (provincia Kunar ) Afganistanului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *