VIDEO/ Pe agenda ședinței de Guvern se numără 27 de subiecte

Cabinetul de miniștri s-a întrunit într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi se numără 27 de subiecte, printre care aprobarea listei studenților care vor beneficia de burse în anul de studii 2018-2019, dar și aprobarea componenței delegației care va participa la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale ONU.

16.02: Premierul Pavel Filip va participa la lucrările sesiunii a 73-a a Adunări Generale ONU, care va avea loc în perioada 26-30 septembrie la New York. Potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern, din delegația R. Moldova care va merge la New York vor mai face parte ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, consilierul principal al premierului pentru politică externă, Andrei Galbur, doi ofițeri de pază, dar și alte persoane.

15.34: Cabinetul de miniștri a aprobat Planul sectorial de acțiuni anticorupție în domeniul sănătății și asigurării obligatorii de asistență medicală. Realizarea prevederilor documentului urmărește descurajarea implicării personalului medical în acte de corupție și dezvoltarea unor instituții medicale transparente și integre.

15.27: În cazul unor probleme apărute în timpul călătoriei cu avionul, pasagerii vor putea beneficia de asistență adresânduse direct la Autoritatea Aeronautică Civilă. Cabinetul de miniștri a aprobat modificări la Regulamentul privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare, anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

15.25: A fost completată lista agenţilor economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale, pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului. Lista a fost completată cu următorii agenți economici: SRL „Marca Assemblies Est”, SRL „Monistar” și SRL „Tucano Coffee”. Acum lista va număra în total 32 de agenți economici.

15.18: Guvernul a aprobat lista studenților care vor beneficia în anul de studii 2018-2019 de Bursa Republicii, Bursa Guvernului, Bursa Președintelui și Bursa Gaudeamus.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *