Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ PAS, PPDA și PLDM…

VIDEO PAS, PPDA și PLDM protestează în fața Băncii Naționale: „Cioclea, demisia”

PPDA, PAS și PLDM organizează proteste în fața Băncii Naționale și a Curții Supreme de Justiție. Cu pancarte în mâini, mai mulți oameni s-au adunat în fața celor două instituții pentru a le declara „capturate”, iar protestatarii au lipit pe clădirea BNM chiar și o imagine pe care scrie „instituție captivă” și scandează „Miliardele înapoi!” și „Cioclea, demisia!”.

„Am venit să declarăm Banca Națională o instituție capturată. Conducerea băncii în loc să facă lumină în cazul furtului miliardului, șterge urmele fărădelegilor. BNM refuză să prezinte versiunea completă a raportului Kroll”, a menționat Maia Sandu.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al BNM a declarat că Banca Națională este o instituție independentă și nu comentează acțiunile cu caracter politic.

Liderii PAS și PPDA au anunțat că vor merge la toate instituțiile statului care au fost capturate și vor aplica o ștampilă pe ele.

Andrei Năstase a informat că protestatarii vor merge mâine la Parlament pentru a cere îndeplinirea revendicărilor din 1 iulie, dar și a revendicărilor înaintate de Parlamentul European.