Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Marina Tauber, despre motivul…

VIDEO Marina Tauber, despre motivul pentru care a fost amânat concertul de la Bologna

Foto: Facebook/ Marina Tauber

Partidul „Șor” condamnă acțiunile reprezentanților din diasporă care au protestat la concertele organizate de partid la Veneția și la Torino. Vicepreședinta partidului „Șor” a declarat în cadrul unei conferințe de presă că evenimentul programat pentru 25 noiembrie la Bologna a fost amânat pentru a nu pune în pericol viața persoanelor care activează la Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna, dar și a persoanelor care participă la eveniment.

„De obicei echipa noastră venim cu noutăți pozitive și cu proiecte frumoase pentru cetățenii noștri, dar astăzi, din păcate, eu și colegii mei venim cu informații dificile să le credem”, a declarat Marina Tauber în deschiderea conferinței.

Primara localității Jora de Mijloc a ținut să menționeze despre istoricul formării Centrului de Reprezentare și Susținere a cetățenilor în Bologna, precizând că evenimentele organizate de acesta nu sunt realizate în prag de campanie electorală, ci că au drept scop promovarea revenirii diasporei acasă.

„Dacă sunt concetățeni cărora nu le plac activitățile noastre, ei sunt liberi să nu participe. Noi cu echipa am primit mai multe solicitări din partea altor concetățeni care ne-au rugat să continuăm activitățile noastre”, spune Tauber.

În cadrul conferinței a fost prezentat și un scurt filmuleț despre protestele organizate de diasporă împotriva concertelor lui Șor. Primara din Jora de Mijloc susține că în spatele acestor manifestații ar sta liderii opoziției.

„Poliția este activ implicată în investigația cazurilor care ați văzut din filmulețul demonstrat și totul ce se întâmplă este atac nu numai asupra noastră, asupra centrului și diasporei, dar și asupra concetățenilor noștri. Fiecare în țara noastră trebuie să fie liber să aleagă la ce eveniment să participe și pe cine în final să voteze”, a declarat vicepreședinta partidului „Șor”.

Aceasta a mai declarat că atât centrul, cât și partidul își vor continua activitatea și că în scurt timp vor face public un nou proiect pentru diasporă.

„Vom colabora cu poliția italiană pentru a identifica și pedepsi infractorii. Acest lucru se referă atât la agresori, cât și la cei care ne amenință prin internet și telefoane. Nu este exclus că o să ne adresăm și poliției din R. Moldova”, a adăugat Tauber.

Pe 21 octombrie și 18 noiembrie, partidul „Șor” a organizat două concerte la Veneția și Torino. Ambele evenimente au fost însă boicotate de mai mulți reprezentanți ai diasporei, care au semnat chiar și o rezoluție împotriva instaurării dictaturii în R. Moldova, pedepsirea lui Ilan Șor în dosarul furtului miliardului precum și interzicerea „pomenelor” electorale.