Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Igor Dodon nu a…

VIDEO Igor Dodon nu a renunțat la scufundatul în lac de Bobotează nici în 2019

După ce în anul 2017, șeful statului ne-a surprins de Bobotează într-un halat alb cu stema R. Moldova pe care scria „președinte”, iar în 2018 s-a scufundat într-un lac cu apă rece, Igor Dodon a păstrat tradiția și în anul 2019.

„Așa cum obișnuiesc în fiecare an de Bobotează, indiferent de timpul de afară sau starea organismului, neapărat fac baie în apa rece a unui lac. Este o tradiție frumoasă prin care ne călim trupul și sufletul. Senzația de după scăldat este deosebită”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook și a publicat un filmuleț.

Pe de cealaltă parte, preotul Maxim Melinti a precizat într-un mesaj pe o rețea socială că „scăldatul în râuri, iazuri, piscine și alte rezervoare de apă de Botează nu are nimic comun cu sărbătoarea și nu se regăsește în Evanghelie sau în Sfânta Tradiție. Să nu încurcați scăldatul cu Sfântul Botez, care este irepetabil („Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor”). Scăldatul respectiv nu poate ierta păcatele, nici să curețe sufletul. Ar fi prea ușor să te speli de păcate, răbdând frigul și apă înghețată. Însă Hristos spune să intrăm pe poarta cea strâmtă, care este ingustă. (cf Matei 7,13,14)”.

„Creștinii trebuie să se împărtășească în această zi. Iar dacă s-au împărtășit, nu mai au nevoie de scăldat, căci Împărtășania se oferă „spre trezirea sufletului, spre iertarea păcatelor, spre împărtăşirea cu Sfântul Tău Duh”, a mai scris preotul.

Credincioşii ortodocşi de stil vechi, din R. Moldova, sărbătoresc, astăzi, pe 19 ianuarie, Boboteaza, eveniment care proslăvește momentul în care Mântuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului la vârsta de 30 de ani.

FOTO/ Președintele Dodon de vorbă cu Mitropolitul Vladimir în Altar

Boboteaza pe stil vechi la Catedrala „Nașterea Domnului”, în 14 fotografii