VIDEO/ Guvernatorul Băncii Naționale, în fața deputaților

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, este audiat în Parlament în legătură cu furtul miliardului din sistemul bancar.

Sergiu Cioclea susține că raportul final realizat de compania Kroll a fost terminat pe 6 martie, iar ulterior acesta a fost furnizat Procuraturii Anticorupție pentru analizare.

„Din momentul retragerii licențelor a celor trei bănci, până la 30 septembrie curent au fost recuperate 1 219 000 lei, cu sumele care mai erau și pe conturi în momentul intervenției. Suma totală care a fost returnată este de 1 262 000. Vreau să spun că din aceste cifre, 18% provin din vânzarea activelor propriu-zise, aflate în proprietate. Restul banilor vin din încasări, vânzarea gajului, rambursarea creditelor, sau încasări forțate”, a spus Cioclea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Striga hotsu – Prinde hotsu ! O dat Plaha ordin sa mai dea gubernatoru cu sefu de la anticoruptsie niscaiva praf in ochi la norod… so recuperat 1.200.000, din milliard. Iauzi frate, cit de mult ne straduim … si furam si mituim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *