Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Din culisele medicilor moldoveni…

Video Din culisele medicilor moldoveni care luptă pentru viața pacienților infectați cu Covid-19: „Când se va sfârși pandemia, o să-mi cuprind familia și vom sta așa o lună”

Număr de cazuri de infecție cu Covid-19, înregistrat în fiecare zi în R. Moldova, este unul alarmant, iar medicii noștri, care depun eforturi colosale pentru a salva vieți omenești, sunt îngrijorați de număr mare de pacienți care se află în stare gravă la spital.

Echipa Ziarului de Gardă, fiind echipată așa cum o fac zi de zi lucrătorii medicali care tratează pacienții diagnosticați cu Covid-19, a discutat cu pacienți infectați cu noul cronavirus, a ajuns în secții de reanimare, acolo unde pacienții se zbat între viață și moarte și vă prezintă detalii din culise.

Medicii vs COVID-19, maratonul de rezistență:

Câteva dintre mesajele lucrătorilor medicali:

Vâzând cum se comportă societatea, am intrat într-o stare de pesimism și nu vedem sfârșitul

„Este posibil ca la un moment dat, sistemul medical să nu poată face față”.

Pacienți ușori acum practic nu avem. Majoritatea sunt pacienți gravi, starea cărora evoluează drastic. În orice moment, starea lor se poate agrava”.

E caniculă. E greu să se lucreze în aceste costume. Dar, cu părere de rău, nu există alte soluții”.

Noi rezistăm pentru că nu avem încotro. Pacienți vin foarte gravi și problemele noastre decad în fața lor”.

Când se va sfârși pandemia, o să-mi cuprind familia și vom sta așa o lună de zile”.

Până acum, în R. Moldova au fost înregistrate 16 080 de cazuri de infecție cu Covid-19. În total, 8 963 de persoane s-au tratat, iar 521 au decedat din cauza noului coronavirus.