(VIDEO) Ce spune preotul Valuță despre medicii, brutarii, agricultorii homosexuali

Preotul Ghenadie Valuța a venit și în acest an, la fel ca și anii trecuți, să protesteze împotriva marșului organizat de comunitatea LGBT din R. Moldova, dar și să stropească  cu apă sfințită traseul pe unde au mers manifestanții.

Întrebat ce obține prin stropirea drumului cu agheasmă, preotul a răspuns că acolo „unde se stropește cu agheasmă, spurcăciunea nu prinde rădăcini”.

„Ori de câte ori vom stropi, ne vom opune, ne vom mobiliza, vom vorbi despre acest păcat, ei mai mult decât cordonul acesta nu se vor răspândi în Moldova. (…) Eu pe ei ca oamenii lui Dumnezeu îi iubesc, dar eu acum mă lupt cu păcatul care-l spun. El dacă se duce ca medic e una, dar dacă vine și își arată homosexualitatea −e alta. Depinde ce arăți, nu cine ești”, a declarat preotul Ghenadie Valuța.

În 2015, Valuța a fost privat de dreptul de a face slujbe bisericești de către Mitropolitul Vladimir „pentru instigarea la vrajbă și ură, clevetire, neascultarea față de ierarhia bisericească, denigrarea imaginii preoților și defăimarea Bisericii”. Hotărârea ar fi fost valabilă până la „aducerea pocăinței depline” în fața Bisericii.

„Suspendarea mea de la săvârșirea celor sfinte este o răzbunare a forțelor meschine care au întins o cursă mie și Mitropolitului, pentru a-l determina să mă îngenuncheze având ca scopuri să capitulez. Răzbunarea vine pentru că, după sinodul din 3 septembrie 2014, Ziarul de Gardă, la comanda cuiva, a scris articole denigratoare împotriva Mitropolitului. Mai țineți minte despre ponegrirea Vladâcăi, fotografiile…”, declara atunci diaconul Ghenadie Valuța, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai multe persoane s-au alăturat astăzi, 19 mai, reprezentanților comunității LGBT în marșul „Fără Frică de iubire”. Scopul evenimentului este de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din R. Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *