Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Ce spune ambasadorul UE…

(VIDEO) Ce spune ambasadorul UE în R. Moldova despre 8 martie?

Țările care susțin egalitatea de gen sunt mai prospere, pe când cele care nu fac asta rămân subdezvoltate, afirmă ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova în contextul zilei de 8 martie.

„Eu cred că asta este parte a dezvoltării societății, pentru că vedem – și asta este un fenomen foarte interesant, că acele societăți care respectă pe deplin egalitatea de gen, care dau spațiu nelimitat femeilor și le atrag în toate nivelurile – și în politică, și în economie, și în alte domenii, sunt cele mai prospere. Și vedem că țările care nu fac asta sunt cele mai subdezvoltate. Și de 8 martie, și în alte zile, trebuie să ne gândim la aceasta și dacă sunt tradiții care subliniază asta… totdeauna este bine să fie respectate. Dar, încă o dată, (femeile, n.r.)  trebuie să fie respectate și în fiecare altă zi”, spune Michalko.

Peter Michalko este ambasador al Uniunii Europene în R. Moldova de jumătate de an. Michalko a sosit la Chișinău pe 7 septembrie 2017. Anterior, a activat în calitate de ambasador al Republicii Slovace în Republica Elenă, iar între 2008 și 2009 a fost consilier al unui reprezentant special al Uniunii Europene pentru R. Moldova.