(VIDEO) Ce spune ambasadorul UE în R. Moldova despre 8 martie?

Țările care susțin egalitatea de gen sunt mai prospere, pe când cele care nu fac asta rămân subdezvoltate, afirmă ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova în contextul zilei de 8 martie.

„Eu cred că asta este parte a dezvoltării societății, pentru că vedem – și asta este un fenomen foarte interesant, că acele societăți care respectă pe deplin egalitatea de gen, care dau spațiu nelimitat femeilor și le atrag în toate nivelurile – și în politică, și în economie, și în alte domenii, sunt cele mai prospere. Și vedem că țările care nu fac asta sunt cele mai subdezvoltate. Și de 8 martie, și în alte zile, trebuie să ne gândim la aceasta și dacă sunt tradiții care subliniază asta… totdeauna este bine să fie respectate. Dar, încă o dată, (femeile, n.r.)  trebuie să fie respectate și în fiecare altă zi”, spune Michalko.

Peter Michalko este ambasador al Uniunii Europene în R. Moldova de jumătate de an. Michalko a sosit la Chișinău pe 7 septembrie 2017. Anterior, a activat în calitate de ambasador al Republicii Slovace în Republica Elenă, iar între 2008 și 2009 a fost consilier al unui reprezentant special al Uniunii Europene pentru R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *