Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Cabinetul de miniștri se…

VIDEO Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi se numără 19 proiecte. Cabinetul de miniștri urmează să aprobe alocarea a peste 200 de mii lei pentru acoperirea cheltuielilor suportate pentru organizarea vizitei oficiale în R. Moldova a preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan și peste 100 de mii lei pentru organizarea vizitei oficiale a preşedintelui Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov. Agenda ședinței poate fi accesată AICI.

15.31: Guvernul a aprobat Avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii. Proiectul de lege prevede excluderea condiției ca persoana să aibă domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova pentru acordarea dreptului la pensie.

15.27: Ordinea de zi a ședinței a fost suplinită cu încă 10 proiecte

15.17: Regulamentului privind inspecția periodică a sistemelor de climatizare din clădiri a fost aprobat. Inspecţia periodică a sistemelor de climatizare din clădiri, care are drept scop determinarea eficienţei energetice a sistemelor inspectate şi elaborarea recomandărilor fezabile privind îmbunătăţirea eficienţei energetice a acestor sisteme.

15.15: A fost aprobat proiectul hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Strategiei naționale de management integrat al frontierei de stat pentru perioada 2018-2023 și a Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea acesteia până la 1 decembrie 2020.

15.13: Andrei Neguță, ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă va fi numit ambasador în R. Kirghiză prin cumul, cu reședința la Moscova.