Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Bărbatul care își ținea…

VIDEO Bărbatul care își ținea ostatici copiii, concubina și soacra, a decedat la spital. Detalii

Poliția informează că bărbatul care a ținut ostatice patru persoane într-un apartament din Capitală, a decedat la Spitalul de Urgență, după ce a fost împușcat. Bărbatul s-a încuiat în apartament împreună cu cei doi copii ai săi, concubina și soacra și refuza să colaboreze cu forțele de ordine.


Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că inițial, forțele de ordine urmau să efectueze percheziții la domiciliul bărbatului pe două cauze: huliganism și furt de documente.

Bărbatul originar din Telenești, s-a încuiat însă în apartament și refuza să colaboreze. Ulterior, acesta a ieșit la balcon și a declarat că și-a luat ostatici cei doi copii, soacra și soția.

„S-a convocat o celulă de criză și a fost pornită o cauză penală adăugătoare […] Persoana devenea mai agresivă și amenința că își va omorî membrii familiei, refuzând să deschidă ușa apartamentului”, a menționat Alexandru Pînzari.

În aceste circumstanțe, șeful IGP precizează că s-a apelat la serviciile Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

„La momentul intervenției de către angajații „Fulger”, persoana bănuită a opus rezistență. Aceasta avea cuțit, o armă asemănătoare cu sabia și în momentul în care angajații „Fulger” au încercat să intre, acesta a atacat polițiștii. Colegii au aplicat arma de foc și persoana s-a ales cu leziuni corporale. Ulterior i s-a acordat ajutor medical de către angajații SMURD”, a spus Pînzari.

Bărbatul a fost internat la spitalul de urgență, unde ulterior a decedat. Potrivit poliției, cei doi copii, concubina și soacra bărbatului, nu au avut de suferit.

Poliția susține că bărbatul a fost judecat anterior de șapte ori pentru furt, jafuri, tâlhărie și alte infracțiuni.