Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Accident la un șantier…

(VIDEO) Accident la un șantier de construcții în Sankt-Petersburg: patru moldoveni internați în spital

Мойка78 / Николай Овсянников

Patru cetățeni ai Republicii Moldova au suferit diverse traumatisme într-un accident de muncă la un șantier de construcții din Sankt Petersburg, după ce schelele din lemn pe care se aflau s-au prăbușit de la etajul patru până la primul. Bărbații cu vârste de 29, 30, 33 și 41 de ani sunt internați într-un spital din Federația Rusă. 

După cum informează autoritățile rusești, în total cinci persoane sunt examinate de medici, transmite agenția de presă TASS. Starea a doi dintre cei cinci lucrători spitalizați după prăbușirea schelei este considerată critică, a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul administrației districtului Admiralteysky.

Incidentul a avut loc din cauza încălcării regulilor de siguranță de către angajator. În continuare, urmează să fie verificate toate adresele unde sunt instalate schele din lemn.

Premierul R. Moldova, Pavel Filip, a cerut instituțiilor responsabile să ofere suportul necesar persoanelor care au avut de suferit. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va acorda ajutor celor 4 conaționali  aflați în stare gravă la spitalele din SanktPetersburg. De asemenea, IGSU va asigura, în comun cu ÎS „Calea Ferată a Moldovei” transportarea acestora la Chișinău pentru acordarea asistenței medicale necesare.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea o comunicare permanentă cu medicii din SanktPetersburg şi va monitoriza procesul de asistență medicală acordată cetățenilor moldoveni, iar în cazul transportării acestora la Chișinău va asigura tratamentul medical corespunzător

Un reprezentant al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă se va deplasa la spitalele în care au fost internați conaționalii noștri.

Foto: Моika78 / Nikolai Oseanikov