(VIDEO) Accident la un șantier de construcții în Sankt-Petersburg: patru moldoveni internați în spital

Patru cetățeni ai Republicii Moldova au suferit diverse traumatisme într-un accident de muncă la un șantier de construcții din Sankt Petersburg, după ce schelele din lemn pe care se aflau s-au prăbușit de la etajul patru până la primul. Bărbații cu vârste de 29, 30, 33 și 41 de ani sunt internați într-un spital din Federația Rusă. 

După cum informează autoritățile rusești, în total cinci persoane sunt examinate de medici, transmite agenția de presă TASS. Starea a doi dintre cei cinci lucrători spitalizați după prăbușirea schelei este considerată critică, a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul administrației districtului Admiralteysky.

Incidentul a avut loc din cauza încălcării regulilor de siguranță de către angajator. În continuare, urmează să fie verificate toate adresele unde sunt instalate schele din lemn.

Premierul R. Moldova, Pavel Filip, a cerut instituțiilor responsabile să ofere suportul necesar persoanelor care au avut de suferit. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va acorda ajutor celor 4 conaționali  aflați în stare gravă la spitalele din SanktPetersburg. De asemenea, IGSU va asigura, în comun cu ÎS „Calea Ferată a Moldovei” transportarea acestora la Chișinău pentru acordarea asistenței medicale necesare.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea o comunicare permanentă cu medicii din SanktPetersburg şi va monitoriza procesul de asistență medicală acordată cetățenilor moldoveni, iar în cazul transportării acestora la Chișinău va asigura tratamentul medical corespunzător

Un reprezentant al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă se va deplasa la spitalele în care au fost internați conaționalii noștri.

Foto: Моika78 / Nikolai Oseanikov

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *