Va fi modificat mecanismul de acordare a indemnizaţiei unice pentru medicii care vor munci la sate

Guvernul a decis modificarea mecanismului de acordare a indemnizaţiei unice acordate tinerilor specialişti cu studii medicale şi farmaceutice plasaţi în câmpul muncii în mediul rural, conform repartizării Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Potrivit noilor prevederi legale, indemnizaţia unică în mărime de 45 mii de lei pentru medici şi farmacişti şi 36 mii de lei pentru personalul medical şi farmaceutic mediu se va achita în trei rate egale, a câte 15 mii de lei şi, respectiv, a câte 12 mii de lei, după expirarea primei luni de activitate şi, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.

Totodată, tinerilor specialişti plasaţi în câmpul muncii în mediul rural până la intrarea în vigoare a modificărilor operate prin Legea nr. 103 din 9 iunie 2017, li se va efectua recalcularea indemnizaţiei unice la finele anului trei de activitate.

De asemenea, din calculul celor trei ani se vor exclude perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, precum şi perioadele de aflare în concediul pentru îngrijirea copilului până la vârsta de patru ani.

Conform calculelor estimative, pentru anul 2017, din bugetul de stat vor fi alocate circa 92 de milioane de lei pentru acoperirea integrală a indemnizaţilor şi facilităţilor acordate tinerilor specialişti încadraţi în câmpul muncii în mediu rural.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *