Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre tânărul din Măgdăcești…

Detalii despre tânărul din Măgdăcești care a decedat la două zile după ce i s-ar fi făcut rău în timpul susținerii primei probe a examenului de Bacalaureat

Un tânăr din satul Măgdăcești, raionul Criuleni, student în anul trei al Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe din Chișinău, a decedat la două zile după ce, pe 8 iunie, i s-ar fi făcut rău în timpul probei de examen la limba și literatura română.

Elevul a susținut examenul la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Chișinău. Fostul director al Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe, profesorul Gabriel Palade, a declarat pentru Ziarul de Gardă că „băiatului i s-a făcut rău la examen și a fost luat de ambulanță. A decedat. Este o tragedie mare”.

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirugie (INN), Dorina Blîndescu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că tânărul a fost internat în secția Terapie Intensivă și supus unei intervenții chirurgicale.

„A intrat în comă la scurt timp după internare și a decedat joi spre vineri. Diagnosticul – sinus tromboză cerebrală complicată cu infarct venos cerebral”, a menționat purtătoarea de cuvânt.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a venit deocamdată cu o reacție.