Un șef din cadrul MAI, reținut de procurorii anticorupție. De ce este bănuit

Procurorii anticorupție au reținut un șef din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Reținerea a avut loc după ce procurorii au efectuat mai multe percheziții la biroul și domiciliul acestuia.

Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Mihaela Tarlapan, a fost reținut șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA). Acesta este bănuit de trafic de influență, spălare de bani și abuz de serviciu în interes material. Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că folosindu-se de funcția pe care o deținea, Ghenciu a pretins și primit suma de 1 000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, în schimbul căreia ultimul urma să evite răspunderea penală.

Împreună cu acesta a fost reținut și complicele acestuia, reprezentantul agentului economic. Acesta își recunoaște vina și colaborează cu ancheta.

Potrivit Mihaelei Tarlapan, cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore.

Foto: Facebook/ Serviciul.Protectie.Interna.si.Anticoruptie

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *