Principală  —  IMPORTANTE   —   Un sat din Hâncești a…

Un sat din Hâncești a intrat în carantină: au fost confirmate 6 cazuri de infecție cu COVID-19

Satul Bălceana din raionul Hâncești a intrat în carantină începând cu ziua de 16 martie, ora 16.00, după ce în localitate au fost confirmate șase cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus COVID-19. Informația ne-a fost confirmată de primarul localității, Iurie Pasat.

Cu părere de rău, avem deja șase cazuri confirmate. Persoanele au fost internate ca suspecte, iar astăzi s-a confirmat infecția”, ne-a comunicat Iurie Pasat, care a mai precizat că persoanele respective nu s-au prezentat duminică la urnele de vot.

Potrivit primarului, începând cu 16 martie, locuitorii din Bălceana nu vor mai putea părăsi localitatea. În schimb, cei care s-au aflat în afara localității, vor putea reveni fără probleme.

„În Bălceana vor putea intra locuitorii care, din diferite motive, au fost plecați. Până la 31 martie nimeni însă nu va mai ieși”, precizează acesta.

Dată fiind carantina, în Bălceana este sistată activitatea mai multor instituții. Rămâne a fi activ doar punctul medical și poșta, care vor funcționa într-un regim special, dar și magazinele alimentare, care vor activa în regim obișnuit.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Bălceana la 13 martie, la o femeie care a călătorit la bordul aceluiași avion cu prima pacientă din R. Moldova diagnosticată cu COVID-19.

Menționăm că la 15 martie în Hâncești au avut loc alegeri parlamentare noi. Scrutinul nu a fost anulat în pofida epidemiei de coronavirus.

Președintele R. Moldova, Igor, Dodon a solicitat Guvernului să facă demersurile necesare către Parlament pentru a fi instituită stare de urgență în legătură cu răspândirea virusului de tip nou COVID-19. Potrivit șefului statului, deputații se vor întruni în ședință pentru a adopta această decizie. 

Foto simbol