Un pompier de 28 de ani și-a pierdut viața în incendiul de astăzi. Guvernul convoacă ședință URGENTĂ

Un pompier și-a pierdut viața în incendiul  izbucnit în această dimineață pe str. Uzinelor din capitală, unde se află un depozit cu materie primă pentru fabricarea jucăriilor. Bărbatul de 28 de ani a decedat după ce a rămas blocat în interiorul clădirii.  Două persoane au fost salvate de către pompieri și transportate la spital. Tot de ajutor medical, au avut nevoie doi pompieri care au inhalat fum.

Update: Întreaga garnizoană Departamentului Situații Excepționale a municipiului Chișinău a fost dislocată pentru lichidarea incendiului din sectorul Ciocana al capitalei. Pompierii au salvat un bărbat și o femeie. Alți doi pompieri internați în sital se află într-o stare satisfăcătoare. La acest moment echipele lucrează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Update: Prim-ministrul Pavel Filip a convocat factorii responsabili într-o şedinţă de urgenţă pentru ora 14.00, privind incendiul din sectorul Ciocana al mun. Chişinău.

Serviciul 901 a fost alertat la ora 09:58 minute, cu informația că un incendiu a izbucnit pe strada Uzinelor numărul 9 din Chișinău. După intervenția primelor forțe, a fost anunțat că este vorba de un incendiu de proporții, fiind dat apel de incendiu cu gradul III.

La fața locului s-au deplasat 12 autospeciale și 2 scări auto cu peste 70 pompieri și salvatori. Flăcările au cuprins etajul patru al unui depozit, pe o suprafață considerabilă, dar încă neestimată. În timpul acțiunilor de stingere, în paralel au fost inițiate și realizate acțiuni de căutare a persoanelor, întrucât exista informația că cineva s-ar afla la acel etaj.

Respectiv, două persoane au fost salvate de către pompieri și transportate la spital. Tot de ajutor medical, au avut nevoie doi pompieri, iar un alt salvator a decedat, după ce a rămas blocat în interior.

În continuare se lucrează pentru acțiunile de localizare și lichidare a incendiului, situația fiind monitorizată la fața locului de către conducerea Serviciului Situații Excepționale. În teren sunt concentrate echipe de polițiști și medici, pentru acțiunile de rigoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *