Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un pasager care a zburat…

Un pasager care a zburat de la Chișinău la Moscova, diagnosticat cu noul coronavirus. Ce spune MSMPS

Un pasager care a zburat cu avionul Chișinău-Moscova a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. Despre acest lucru a anunțat presa rusă. Acesta s-ar fi întors din Italia, cu escală pe aeroportul din R. Moldova, pe data de 24 februarie.

Contactat de Ziarul de Gardă, Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a susținut că acest caz nu prezintă pericol pentru R. Moldova.

„Au trecut 13 zile de când acea persoană a avut escală prin R. Moldova. Acest caz nu reprezintă pericol. Până acum, nimeni nu a fost nimeni diagnosticat cu noul coronavirus”, a precizat Furtună.

Potrivit reprezentanților de la ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale(MSMPS), Punctul Focal Național nu a fost informat oficial de către autoritățile din Rusia, despre acest lucru. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM și Misiunilor Diplomatice, MSMPS a făcut o solicitare pentru e prezenta informații oficiale și pe parcursul zilei și că vor reveni cu detalii și măsurile pe care le vor întreprinde.

Presa rusă scrie că alte persoane infectate au ajuns la Moscova de la Milano, Munchen și Verona și că starea acestora esete de gravitate medie.

Specialiștii din Rusia recomandă pasagerilor care au zburat cu aceeași cursă sau au zburat cu avioanele în care au fost bolnavi, să se adreseze la medic.