Un obiect exploziv a fost descoperit în centrul Chişinăului

Ministerul Apărării anunță că astăzi, 5 martie, în centrul Chișinăului a fost depistat un obiect exploziv.

„Obiectul exploziv a fost depistat de un grup de muncitori pe un şantier de construcţie de la intersecţia străzilor 31 August cu Vlaicu Pîrcălab. Echipa de genişti a Batalionului de Geniu „Codru” a identificat în urma activităţilor de cercetare că este vorba despre un proiectil de artilerie, calibru 67 mm, din cel de-al Doilea Război Mondial. Obiectul a fost transportat la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca, unde a fost distrus în condiţii de maximă securitate”, anunță Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Acesta este cel de-al 13-lea obiect exploziv depistat de geniştii Armatei Naţionale de la începutul acestui an. Geniştii Armatei Naţionale au lichidat, în primele două luni ale anului curent, 12 obiecte explozive în localităţile din raioanele Anenii Noi, Criuleni, Străşeni, Ştefan Vodă şi Teleneşti, precum şi municipiul Chişinău. Toate obiectele explozive erau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *