Principală  —  IMPORTANTE   —   Un nou termen pentru darea…

Un nou termen pentru darea în exploatare a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni. La ce etapă se află lucrările

După patru ani de stagnare, compania constructoare a cerut un nou termen pentru darea în exploatare a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni. Astfel, termenul nou de finalizare a lucrărilor de reparație, potrivit autorităților, este luna august 2020.

De aceasta l-a asigurat reprezentantul companiei constructoare pe premierul R. Moldova, Ion Chicu, care a vizitat ieri, 14 decembrie, șantierul de construcție.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, lucrările sunt realizate în proporție de 60% și a mai rămas de construit tronsonul din orașul Strășeni și Vatra, pe o lungime de 18 km. 

Drumul național R1 (Chișinau – Ungheni – Sculeni) se află în proces de reabilitare începând cu anul 2014. În prezent, pentru reparația celor 89,74 km de drum, există patru contracte active cu o valoare totală de 70,9 milioane de lei.

Două dintre contracte au fost semnate în 2014 cu compania azeră „Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC”. Suma contractelor pentru reabilitarea a 39,62 km de drum este de 38,2 milioane de euro, finanțare oferită de Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Reparația celor două sectoare de drum a început îniulie și noiembrie 2014 și urma să fie finalizată, conform contractelor, până în 2016.

Citiți și: