Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Transportatorii anunţă un nou protest.…

Transportatorii anunţă un nou protest. Aceştia amenință că vor bloca drumurile publice

protest PMAN

Transportatorii anunţă un nou protest mâine, 11 decembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Aceştia sunt nemulţumiţi de poziţia Ministerului Economiei și Infrastructurii, care nu acceptă solicitarea de majorare a tarifului pentru călătorii.

În acest sens, organizatorii protestului au înregistrat o cerere la Primăria Chişinăului, prin care cer să fie închisă circulația în perimetrul PMAN. Protestul se va desfăşura începând cu ora 10.00.

La protest vor participa în jur de 1500 unități de transport din 35 de raioane O parte din unitățile de transport vor fi în PMAN, iar alte autovehicule vor staționa în sate și centre raionale. 

În octombrie curent, mai multe microbuze au staționat de asemenea în PMAN, în semn de protest față de neajustarea de către Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional. Transportatorii insistă pe majorarea tarifului pentru călătorii de la 48 de bani la un tarif de 74-76 de bani pentru un kilometru.

Fostul premier al R. Moldova a declarat atunci că tarifele pentru călătoriile cu transportul public vor fi majorate numai după ce transportatorii vor îndeplini condițiile anunțate de MEI.

Într-un comunicat de presă a MEI se arăta anterior că discuții despre majorări de tarife pot exista doar după ce șoferii vor asigura pasagerii cu condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri.