Un moldovean a decedat în urma prăbușirii podului rutier din Italia

Potrivit informaţiilor de ultimă oră furnizate de către autorităţile italiene, se confirmă că printre victimele inregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Consulatul se află în contact cu rudele.

Un pod rutier de pe autostrada A10 din orașul Genova, Italia, s-a prăbușit de la înălțimea de circa 100 de metri de la sol. Incidentula avut looc pe 14 august.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, până la această oră a fost confirmat decesul a 37 de persoane. În spitale au fost internați 16 cetățeni, dintre care 12 sunt în stare gravă.

„Numărul victimelor nu mai contenește. În timpul nopții, potrivit ultimelor informații, bilanțul morților a ajuns la 37 de persoane. Printre acestea se numără și un copil de 8 ani, și doi adolescenți de 12 și 13 ani”, scrie presa italiană.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat. Până la urmă, s-a optat pentru reconsolidare, pentru a nu opri traficul, în condiţiile în care podul era unul dintre principalele noduri de circulaţie din Genova. De altfel, în momentul prăbuşirii,se lucra chiar la consolidarea construcţiei.  Potrivit autorităţilor italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistenţă, în contextul reabilitării, dar şi după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova.,transmite Digi 24.

Fire fighters inspect from the helicoaFoto: REUTERS/Stefano Rellandinipter the site of the collapsed Morandi Bridge in the port city of Genoa, Italy August 14, 2018. REUTERS/Massimo Pinca

Foto: REUTERS/Stefano Rellandini

Foto: REUTERS/Stefano Rellandini

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Foto: rai.it

Foto: Twitter/Vojtěch Gibiš

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Alexandra

    Nu mai dați știri aiurea! Cum se numește victima din Moldova? Dacă știți că este, trebuie să aveți și un nume! Nu exista în listele decedatilor în urma prăbușirii podului moldoveni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *