Un deputat al Blocului ACUM susține că Gheorghe Cavcaliuc trebuie să își dea demisia după contramanifestația de ieri

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, susține că șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a avut o „prestație lamentabilă” în cadrul manifestațiilor care au avut loc ieri în centrul Capitalei, iar în rezultat ar trebui să își dea demisia.

„Din multitudinea de pancarte, una mai obscenă decât alta, sunt sigur că ați remarcat-o pe cea care o viza direct pe dna Sandu. Este de o vulgaritate și de o obscenitate incredibilă! Chiar domnul Cavcaliuc n-a văzut-o și n-a reacționat în niciun fel? Atât el, cât și ceilalți polițiști (dealtfel foarte mulți!) au manifestat o totală indiferență față de obligațiunile lor directe de serviciu, față de comportamentul agresiv al contra-manifestanților și față de aceste pancarte obscene”, a scris Reniță pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Blocului ACUM mai precizează că Gheorghe Cavcaliuc nu ar fi intervenit pentru a opri manifestanții pentru că protestul împotriva Blocului ACUM ar fi fost organizat de democrați. Afirmația lui Reniță este contrazisă însă de purtătorul de cuvânt al PDM, care susține că democrații nu au avut nicio atribuție la contramanifestația de ieri.

„După cele întâmplate astăzi, dar și urmare cazului la care am făcut referire puțin mai sus, consider, drept chestiune de onoare, că dl colonel Gheorghe Cavcaliuc trebuie să demisioneze benevol sau să fie eliberat din funcție. Ar fi un gest firesc și de demnitate. Nu te pliezi (închini) în funcție de cine a fost sau este astăzi la putere, doar sunteți polițiști imparțiali și neangajați politic! Demisia se impune”, a mai precizat Iurie Reniță.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat ieri pentru jurnaliști că poliția nu era la curent cu manifestația ce urma să fie organizată împotriva Blocului ACUM. Întrebat de ce poliția nu a intervenit pentru a interzice organizarea contramanifestației, Cavcaliuc, a declarat că poliția credea inițial că grupul de tineri face parte din grupul de protestatari ai Blocului ACUM.

Reprezentanții Blocului ACUM au organizat joi, 23 mai, un flash mob în fața Guvernului R. Moldova împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp, un grup de necunoscuți au organizat o contramanifestație, scandând înjurături la adresa reprezentanților Blocului ACUM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *