Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un bărbat a fost salvat…

Un bărbat a fost salvat de la înec

Un bărbat de 34 ani a fost salvat de la înec, de către angajații stației de salvare a lacului Comsomolist din orașul Bălți.

Bărbatul a venit la scăldat, având intenția să sară în apă de pe un pod. Salvatorii l-au avertizat de mai multe ori să se întoarcă pentru a nu-și pune în pericol viața, avertizări care au fost ignorate. Persoana a sărit, iar ca urmare a început să se scufunde întrucât s-a lovit la cap de o piatră. Fiindu-i monitorizate în continuare acțiunile, salvatorii au intervenit de urgență și l-au scos la mal și i-a fost acordat primul ajutor medical. După care a fost transportat la spital, acesta fiind în afara oricărui pericol.

Odată dat startul sezonului estival, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să fie atenți când merg la scăldat și să respecte sfaturile salvatorilor. Nu este indicat scăldatul la adâncime și nici săriturile în apă de la înălțimi nepermise. În caz contrat, viața și sănătatea este pusă în pericol. Iar atunci când sunt observate persoane în pericol, este important să alertați salvatorii și echipele SMURD, sunând la numărul de telefon 901.