Noi detalii despre aeronava care a aterizat ilegal pe Aeroportul Chișinău

O aeronavă de model Boeing 737 – 800 a intrat astăzi, 25 aprilie, în spațiul aerian al R. Moldova, fără a avea autorizație de zbor emisă conform prevederilor Legii privind controlul spațiului aerian nr.143/2012.

Potrivit serviciului de presă al Autorității Aeronautice Civile (ACC) la bord se aflau doar patru membri ai echipajului. După ce aeronava a aterizat pe Aeroportul Chișinău s-a procedat la inspectarea avionului, fiind sesizate în paralel organele de drept pe marginea acestui caz.

Urmare a inspecției desfășurate de AAC, a fost constatată lipsa autorizației pentru intrarea în spațiul aerian al Republicii Moldova, cât și alte documente obligatorii necesare pentru operarea aeronavei.

La moment aeronava este ținută la sol, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *