Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un automobil din cortegiul prezidențial,…

Un automobil din cortegiul prezidențial, implicat într-un nou accident

Foto: presedinte.md

Președinția anunță că unul dintre autoturismele care asigura protecția în cortegiul prezidențial a fost accidentat ușor astăzi, 22 februarie, în timp ce se afla în misiune.

„Din primele indicii rezultă că accidentul a fost provocat de un șofer care venea pe contrasens, încercând să facă o depășire și care nu a adaptat viteza la condițiile meteo nefavorabile, cu un carosabil umed și alunecos”, se menționează într-un mesaj al serviciului de presă al Președinției.

Nici o persoana nu a fost rănită în urma accidentului, iar poliția efectuează investigatii și urmează să comunice public concluziile.

„Sunt în siguranță, de data aceasta fără a fi lovită mașina în care mă aflam, însă a avut de suferit mașina băieților din pază”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Automobilul președintelui Dodon a fost implicat într-un accident în septembrie 2018. Dumitru Prepeliţă, şoferul camionului care s-a ciocnit cu limuzina preşedintelui a fost recunoscut vinovat de producerea accidentului, fiind amendat cu 20 de mii de lei şi obligat să achite cheltuieli de judecată de 5 240 lei. Fiind audiat în şedinţa de judecată, șoferul camionului a explicat că, timpul era posomorât, ploua şi traseul era umed. În faţa sa se deplasa un microbuz de model „Mercedes-Benz” care, la un moment dat, s-a oprit. Șoferul susţine că nu a observat alte automobile pe traseu din sens opus. Văzând că automobilul din faţă s-a oprit, s-a angajat să-l depăşească.