Un angajat al MAI reținut de CNA și Procuratura Anticorupție pentru abuz de serviciu

Un angajat al MAI a fost reţinut de CNA şi Procuratura Anticorupție. Acesta este bănuit de abuz de serviciu şi determinarea la prezentarea de declaraţii mincinoase.În fapt, bărbatul, având statut de inculpat în cadrul unei cauze penale aflate pe rol în instanţa de judecată, ar fi transmis părţii vătămate o remunerare financiară ilicită de 5 000 de dolari SUA şi l-ar fi constrâns prin ameninţări să facă declaraţii false care l-ar favoriza.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, omul legii a fost reţinut în sala de judecată unde era examinată cauza în fond, la Judecătoria sectorului Râşcani al municipiului Chişinău.

Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. În privința acestuia urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 327 şi 314 din Codul Penal – abuz de serviciu şi determinarea la prezentarea de declaraţii mincinoase.Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 2000 unităţi convenţionale – echivalentul a 40 000 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.

Exercitarea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupție.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Teodor

    Stat capturat. Plahotniuc a capturat statul, iar acum aresteaza angajatii al MAI, care sunt corupti si fac abuz de serviciu. Cu Filat asa cazuri de arest nu erau.

    • Gerald Butler

      Si cate astfel de cazuri se intampla, adica depasirea atributiilor. Doar ca putine astfel de cazuri sunt depistate. Cat a fost Balan si Recean, coruptia inflorea, nu degeaba dupa ce a venit Jizdan la minister, aproape zilnic se aude despre cazuri de coruptie detectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *