Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un angajat al MAI reținut…

Un angajat al MAI reținut de CNA și Procuratura Anticorupție pentru abuz de serviciu

Un angajat al MAI a fost reţinut de CNA şi Procuratura Anticorupție. Acesta este bănuit de abuz de serviciu şi determinarea la prezentarea de declaraţii mincinoase.În fapt, bărbatul, având statut de inculpat în cadrul unei cauze penale aflate pe rol în instanţa de judecată, ar fi transmis părţii vătămate o remunerare financiară ilicită de 5 000 de dolari SUA şi l-ar fi constrâns prin ameninţări să facă declaraţii false care l-ar favoriza.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, omul legii a fost reţinut în sala de judecată unde era examinată cauza în fond, la Judecătoria sectorului Râşcani al municipiului Chişinău.

Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. În privința acestuia urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 327 şi 314 din Codul Penal – abuz de serviciu şi determinarea la prezentarea de declaraţii mincinoase.Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 2000 unităţi convenţionale – echivalentul a 40 000 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 10 ani.

Exercitarea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupție.