Un angajat al Inspectoratului Fiscal de Stat, reținut în urma descinderilor SIS și PA

Angajații Procuraturii Anticorupție (PA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) într-o cauză penală cu două capete de acuzare – corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Serviciului Fiscal de Stat și agenți economici.

În cadrul celor 10 percheziții efectuate pe parcursul zilei de 12 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii SIS au ridicat de la domiciliile și oficiile bănuiților mai multe documente, computere și purtători de informație.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180 000 lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa SFS de către aceștia privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.

În continuare, angajații SFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, aproximativ 70 000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează șase bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare. Autorul infracțiunilor a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

Foto: captură video - ProTV

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *