Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ultimul examen din sesiunea de…

Ultimul examen din sesiunea de bacalaureat 2015

Imagine-simbol

Astăzi, 19 iunie, a avut loc ultimul examen din sesiunea de bacalaureat 2015 – limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari. Examenul s-a desfășurat în 15 centre de bacalaureat și a fost susținut de 437 de candidaţi. Dintre aceștia, 177 au avut examen la limba şi literatura bulgară, 165 – la limba și literatura găgăuză, iar 95 – la limba şi literatura ucraineană.

Rezultatele preliminare arată că nici un candidat nu a fost eliminat de la examen pentru motive de fraudă.
Amintim că testele de bacalaureat vor fi verificate până pe data de 26 iunie curent. Rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC la 27 iunie. Fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate la adresa www.bac.edu.md, în zilele de 27-29 iunie, în baza unui parole pe care o va obține de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

În zilele de 27 și 29 iunie candidații vor avea posibilitatea să depună contestații. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie curent.

În perioada 16-23 iulie va avea loc sesiunea suplimentară de bacalaureat pentru candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examene în sesiunea de bază și pentru cei care nu au luat note de trecere.
În acest an s-au înscris pentru a susține examenul de bacalaureat 26 818 candidați, dintre care 7 533 sunt restanțieri din sesiunile precedente.