Ultima zi pentru depunerea declarației de venit

Astăzi, 2 mai, este ultima zi când persoanele fizice pot depune declarația de venit pentru anul 2017.

Declarația de venit trebuie să fie depusă de către persoanele care au un venit anual de peste 31. 140 de lei; au vândut sau dat în chirie un apartament/casă/terenuri agricole care depăşesc suma scutirii personale de 10.620 de lei sau îşi schimbă domiciliul permanent din R. Moldova în altă țară. De asemenea, au obligația de a depune Declarația cu privire la impozitul pe venit persoanele fizice cetățeni străini sau apatrizi care au obținut statutul de rezident al R. Moldova (se află pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 183 de zile, în orice perioadă de 12 luni, ce se începe sau se termină în anul fiscal dat), în condițiile stabilite pentru persoanele fizice rezidente, informează Serviciul Fiscal de Stat.

Contribuabilii care nu vor depune Declarațiile pe venit până la termenul-limită stabilit de Codul fiscal riscă să li se aplice amenzi de 1 000 de lei, pentru fiecare dare de seamă neprezentată și câte 200 de lei, pentru fiecare dare de seamă fiscală prezentată tardiv.

Regimul de lucru al Serviciului Fiscal pentru ziua de 2 mai 2018 se prelungește cu două ore: de la ora 8:00 până la 17:00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *