Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ultima oră! O echipă de…

Ultima oră! O echipă de investigație a Autorității Aeronautice Civile de la Chișinău pleacă de urgență în Côte d’Ivoire

Sursa foto: Aviations News Agency

O echipă de investigare din cadrul Autorității Aeronautice Civile a R. Moldova (ACC) va pleca de urgență în Côte d’Ivoire pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic cu implicarea aeronavei de tip cargo AN 26, înregistrată în R. Moldova.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova a fost informată de către autoritățile din Cote de Ivory despre producerea unui accident aeronautic în apropierea aeroportului din Abidjan la data de 14 octombrie 2017. Aeronava care aparține companiei Valan International Air Cargo transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză.

AAC a Republicii Moldova este în contact permanent cu conducerea instituțiilor responsabile din Cote de Ivory – Autoritatea Aeronautică Civilă și Biroul de Investigare a Accidentelor, pentru identificarea componenței echipajului și a victimilor, precum și pentru a obține ultimele informații despre circumstanțele producerii accidentului”,  scrie într-un comunicat al ACC.

Potrivit informației preliminare, deținute de ACC, la momentul producerii accidentului, în Abidjan erau condiții meteo complicate, cauzate de o furtună puternică.

Patru cetățeni ai R. Moldova ar fi decedat în dimineața zilei de 14 octombrie, iar alți doi ar fi fost grav răniți după ce avionul cargo în care se aflau s-a prăbișit pe țărmul Oceanului Atlantic, după o tentativă eșuată de aterizare pe aeroportul internaţional din orașul Abidjan, Coasta de Fildeș (Côte d’Ivoire).

Sursa foto antet: Aviations News Agency