Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei cazuri de gripă de…

Trei cazuri de gripă de tip AH1N1, înregistrate de la începutul sezonului rece

La data de 29 noiembrie s-au înregistrat alte două cazuri de gripă AH1N1, primul caz fiind atestat la data de 23 noiembrie. Anunțul a fost făcut astăzi în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

Este vorba de un copil în vârstă de patru ani și un adolescent de 17 ani. În prezent, cei doi minori sunt internați la spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și, respectiv, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Starea unuia dintre copii la internare era gravă, iar cel de-al doilea se afla în stare medie. În prezent starea ambilor copii este stabilă.

În perioada 26 noiembrie-2 decembrie au fost înregistrate 124 de viroze la copii și 22 de cazuri la maturi. În aceeași perioadă, 153 de persoane s-au adresat la instituțiile medicale municipale cu pneumonie.

Instituțiile medico-sanitare publice și private din municipiul Chișinău au raportat 2 850 de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, mai mult cu peste 4% față de acum două săptămâni, când s-au înregistrat 2 730 de cazuri. Totodată, comparativ cu sezonul precedent din 2017, numărul cazurilor atestate a crescut cu circa 25%. Cei mai afectați sunt copiii de până la 4 ani (1 039 cazuri). Tot săptămâna trecută, au fost documentate 11 cazuri de tuberculoză.