Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trafic restricționat în centrul Chișinăului

Trafic restricționat în centrul Chișinăului

Circulația rutieră va fi restricționată astăzi, 27 martie, pe mai multe străzi din capitală, în legătură cu organizarea marșurilor unioniste.

Astfel, oamenii legii îi îndeamnă pe toți conducătorii auto să evite centrul capitalei. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, sunt vizate următoarele străzi:
– sistarea circulației transportului electric de la ora 13:00 pînă la 15:00, de pe bd. Ștefan cel Mare în segmentul străzilor M.Viteazu – Ciuflea;
– în intervalul orelor 13:00 – 15:00 sistarea parțială a circulației pe traseul de deplasare bd. Ștefan cel Mare în segmentul străzilor S.Lazo – Ciuflea; bd. Gagarin în segmentul străzilor Negruzzi – Decebal;
– în intervalul orelor 13:00 – 14:00 sistarea completă a circulației transportului pe bd. Ștefan cel Mare în segmentul străzilor S.Lazo – A. Pușkin;
– în intervalul orelor 15:00 – 15:30 sistarea completă a circulației transportului pe bd. Negruzzi în segmentul străzilor Ciuflea – Gagarin.

Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în aceste zone şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

La fel, Inspectoratul General al Poliției a anunțat participanții marșului unde își pot parca unitățile de transport:
– str. Muncești;
– str. Gagarin;
– str. Frumușica;
– bd. Decebal;
– parcarea de la Palatul Feroviarilor;
– str. Fîntînilor ;
– magazinul „Keramin”.

Poliția mizează pe responsabilitatea organizatorilor și respectarea de către aceștia a  Legii cu privire la întruniri și îndeamnă toți participanții să-și manifeste dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, informând polițiștii imediat ce observă un obiect suspect, persoane dubioase sau sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 112,  sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Amintim că astăzi se împlinesc 98 de ani de la vota­rea de către Sfa­tul Ţării a uni­rii Basa­ra­biei cu Româ­nia.