Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Toxiinfecţie alimentară la grădiniţa din…

Toxiinfecţie alimentară la grădiniţa din Băcioi. Ce spun ANSP și primarul

Blocul alimentar al unei grădinițe din sect. Centru

Primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, susține că 25 de copii și doi adulți au ajuns la spital, iar patru copii sunt tratați la domiciliu în urma cazului de toxiinfecție alimentară la grădinița nr. 101 din localitate. Potrivit acestuia, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) au colectat 29 de probe care urmează a fi verificate în laborator pentru stabilirea cauzei intoxicației din 22 august.

Primarul afirmă că semne de toxiinfecţie alimentară au prezentat copii din ambele grupe ale grădiniței, iar în meniul de ieri s-au regăsit pârjoale din pește, ouă și paste cu brânză, ceea ce ar reprezenta un mediu obișnuit.

Potrivit acestuia, 18 copii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cinci copii la Spitalul Clinic Municipal De Copii Nr. 1 depe str. S. Lazo, iar doi copii și doi maturi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

„Copiii, cu vârste cuprinse între 2-6 ani şi cele două persoane adulte, cu semne de toxiinfecţie alimentară, prezentau diaree frecventă, febră, slăbiciune generală, cefalee, greţuri, vomă. La moment, persoanele care au solicitat asistenţă medicală primesc tratamentul necesar și se află sub supravegherea medicilor”, a anunțat Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică într-un comunicat de presă, precizând că se cunoaște despre 25 de copii şi 2 angajate de la grădiniţa nr.101 din comuna Băcioi.

Specialiştii ANSP au colectat probe pentru investigaţii de laborator de la bolnavi şi produse alimentare.

Activitatea grădiniței a fost sistată până la elucidarea cazului și înlăturarea neregulilor depistate de specialiști.