Tiraspolul ar putea înăspri controlul vamal și introduce taxe suplimentare pentru transporturile din Moldova și Ucraina

Administrația separatistă de la Tiraspol a amenințat cu „măsuri aspre” de răspuns la ceea ce a numit drept ultimele acțiuni coordonate dintre Moldova și Ucraina pentru blocarea economică a regiunii transnistrene, notează  Europa Liberă.

Astfel, Tiraspolul susține că Ucraina a oprit circulația trenurilor prin punctele de trecere de pe segmentul transnistrean al graniței cu Moldova, blocând 40 de cisterne cu combustibil care s-ar fi îndreptat din Belarus spre Transnistria.

Pavel Prokudin, premierul de la Tiraspol,  după o întâlnire cu reprezentanții companiei Sheriff, a spus că Transnistria ar fi acum în imposibilitate să importe carburanți prin punctele de control Slobodka și Cuciurgan, ceea ce ar putea provoca o criză a carburanților în Transnistria în următoarele săptămâni. „Nu avem de gând să stăm într-o parte și să așteptăm ce se va întâmpla. Vom reacționa dur și fără întârziere”, a menționat Prokudin, precizând că Tiraspolul ar putea înăspri, la rândul său, controlul vamal și introduce taxe suplimentare pentru transporturile din Moldova, Ucraina, dar și pentru ceea ce a numit „tranzitul românesc”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *