Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tiraspolul ar putea înăspri controlul…

Tiraspolul ar putea înăspri controlul vamal și introduce taxe suplimentare pentru transporturile din Moldova și Ucraina

Administrația separatistă de la Tiraspol a amenințat cu „măsuri aspre” de răspuns la ceea ce a numit drept ultimele acțiuni coordonate dintre Moldova și Ucraina pentru blocarea economică a regiunii transnistrene, notează  Europa Liberă.

Astfel, Tiraspolul susține că Ucraina a oprit circulația trenurilor prin punctele de trecere de pe segmentul transnistrean al graniței cu Moldova, blocând 40 de cisterne cu combustibil care s-ar fi îndreptat din Belarus spre Transnistria.

Pavel Prokudin, premierul de la Tiraspol,  după o întâlnire cu reprezentanții companiei Sheriff, a spus că Transnistria ar fi acum în imposibilitate să importe carburanți prin punctele de control Slobodka și Cuciurgan, ceea ce ar putea provoca o criză a carburanților în Transnistria în următoarele săptămâni. „Nu avem de gând să stăm într-o parte și să așteptăm ce se va întâmpla. Vom reacționa dur și fără întârziere”, a menționat Prokudin, precizând că Tiraspolul ar putea înăspri, la rândul său, controlul vamal și introduce taxe suplimentare pentru transporturile din Moldova, Ucraina, dar și pentru ceea ce a numit „tranzitul românesc”.