Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Termoelectrica: Locatarii decid când își…

Termoelectrica: Locatarii decid când își deconectează căldura în bloc

Foto: caplimpede.ro

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita gestionarului fondului locativ sau responsabilului de sistemul ingineresc din bloc, sistarea livrării agentului termic pentru încalzire în timpul zilei sau nopţii sau reglarea consumului de energie termică astfel încât să existe un confort termic în apartamente.

Potrivit directorului general al întreprinderii, Veaceslav Eni, procedura de conectare şi deconectare de la serviciile de termoficare a rămas aceeaşi. În conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ. El este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic pentru încalzire, doar după o consultare cu locatarii blocului.

„Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică”, a menționat Veaceslav ENI, directorul general al Termoelectrica S.A..

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în mun. Chișinău.