Termoelectrica: Locatarii decid când își deconectează căldura în bloc

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita gestionarului fondului locativ sau responsabilului de sistemul ingineresc din bloc, sistarea livrării agentului termic pentru încalzire în timpul zilei sau nopţii sau reglarea consumului de energie termică astfel încât să existe un confort termic în apartamente.

Potrivit directorului general al întreprinderii, Veaceslav Eni, procedura de conectare şi deconectare de la serviciile de termoficare a rămas aceeaşi. În conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ. El este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic pentru încalzire, doar după o consultare cu locatarii blocului.

„Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică”, a menționat Veaceslav ENI, directorul general al Termoelectrica S.A..

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în mun. Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *