Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Tehnologii noi în sprijinul învățământului…

Tehnologii noi în sprijinul învățământului din liceele bilingve francofone

Astăzi, 5 martie, începând cu ora 10.30, va fi lansat proiectul „Filières bilingues 2.0”. Evenimentul va avea loc în sala Senatului a Universității de Stat din R. Moldova.

„Filières Bilingues 2.0” este un proiect novator, rezultatul unui partenariat între Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei, implementat cu sprijinul financiar al Institutului Francez.

Pentru formarea și dinamizarea corpului didactic din liceele cu clasele bilingve prin utilizarea noilor tehnologii în procesul de învățământ, instituțiile francofone vor face o investiție de 17.000 de euro.

„Filières Bilingues 2.0” își propune crearea de sinergii între profesorii din R. Moldova și cei din regiune prin intermediul platformei IFprofs a Institutului Francez. Proiectul conține, de asemenea, stagii de formare continuă pe parcursul a 6 luni, de care vor beneficia în jur de 150 de profesori de limba franceză și de discipline non lingvistice din 7 orașe din țară (Chișinău, Bălți, Orhei, Cahul, Hîncești, Soroca, Ungheni).

Cele 8 licee bilingve francofone din Moldova sunt licee publice de excelență care, în afară de studierea aprofundată a limbilor străine, permit celor peste 3000 de elevi să studieze disciplinele exacte (matematica, fizica, bilogia și chimia) în limba franceză. Ele garantează, elevilor care doresc, facilitarea accesului la studii în Franța sau în filierele universitare francofone din universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei.

Această inițiativă se înscrie în cadrul marcării celor 20 de ani de la aderarea R. Moldova la Organizația Internațională a Francofoniei. În același timp, proiectul răspunde priorităților Ministerului Educației din R. Moldova care prevăd promovarea noilor tehnologii în procesul de predare și învățare.