Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Susținătorii lui Sergiu Voloc

Susținătorii lui Sergiu Voloc

După anunțarea Judecătoriei Râșcani despre condamnarea actorului Sergiu Voloc la închisoare, pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaje în apărarea lui Voloc. „Sergiu Volok, noi suntem cu tine .. !” ; „Free Sergiu Voloc” sau „Judecătoria coruptă”.

Tot pe rețelele de socializare, regizorul Anatol Durbală s-a arătat dezamăgit de justiția din R. Moldova.

„Am ajuns şi la asta – băgăm artiştii la puşcărie!… Să fiu clar înţeles, Sergiu Volok nu a procedat corect şi, cu siguranţă, a şi încălcat nişte paragrafe din anumite coduri. DAR! Domnilor judecători, avem de a face cu un actor, care a făcut pentru această ţară mai mult decât mulţi dintre Dumneavoastră luaţi la un loc! Mulţumită şi lui Sergiu Voloc despre Moldova s-a auzit mult mai departe decât se vede prin geamurile birourilor Dumneavoastră! Filmele cu participarea lui, semnate de Igor Cobileanski, au fost proiectate într-o mulţime de oraşe europene! Şi europenii şi-o fi zis: stai, domnule! Există aşa o ţară Moldova! Ia să vedem ce-i cu ea! Ia să dăm sistemului judiciar nişte bani să facă reforme, să devină mai bun! Iertaţi-mă că vă amintesc asemenea banalităţi, dar teatrul, filmul, arta în general sunt oglinda societăţii! Artiştii sunt cei care-şi reprezintă generaţiile, cei pe care noi îi alegem şi-i ridicăm pe scenă să ne reprezinte, să ne ajute să ne înţelegem pe noi înşine! Pumnii în uşile Domniilor voastre erau ai sutelor de mii de cetăţeni, nu doar ai lui Sergiu Voloc! Şi ce faceţi Dvs cu un om, care pur şi simplu NU MAI REZISTĂ nedreptatea, minciuna, mizeria în care ne bălăcim cu toţii şi pe care majoritatea dintre Dvs nu doar o deserviţi, dar o şi încurajaţi! Mă întreb, oare un Dumitru Caraciobanu – păstrând raportul – tot ar fi fost băgat la puşcărie? Înţeleg, legea e lege pentru toţi şi simplul fapt că un artist a încălcat-o, nu-l scuză de răspundere. Cu toate acestea, cum, Dumnezeule Mare, pentru faptul că a fost ucis un om, Sorin Paciu, la vânătoarea de la Pădurea Domnească, nu stă nimeni la puşcărie? Cum se poate ca cei care au furat UN MILIARD DE DOLARI să stea nu doar pe fotoliile de acasă, ci şi pe cele din primării şi din Parlament? Cum se poate ca cei care se fac vinovaţi de vânătăile tinerilor care au avut de pătimit la 7 aprilie 2009, de moartea lui Valeriu Boboc, mulţumită cărora această guvernare a ajuns la putere, să fie protejaţi şi chiar promovaţi în funcţii?!! Oare nu se putea găsi o modalitate echilibrată de a pedepsi acţiunile lui Sergiu, cu o amendă sau o avertizare?”, scrie regizorul.

După mesajele de susținere, Sergiu Voloc a postat pe pagina sa de facebook:

„Nu m-am gândit și nu am anticipat că voi fi susținut de atâta lume, sigur sunt foarte fericit și nu știu cum să vă răspund la toate părerile; În R. Moldova se iau decizii greșite aproape 100%, justiția are control ca să închidă gurile tuturor și controlează presa, nu ma căiesc, deși vă înțeleg reacțiile, din 2009 sunt vânat de organe, atunci când am făcut declarații despre modul cum se obține dosare de la protestatari, am făcut campanii și emisiuni cu caracter de luptă împotriva corupției, eu am vrut să fie mediatizată situația mea din 2009 până acum, prin câte instanțe am trecut și timpul pierdut din viața personală, m-a răpus, iar toată această perioadă avea să fie declarată nulă, iar justiția avea să se bucure de banii pe reforme, mulți sunt în situația mea și nimeni nu știe, eu am avut noroc de voi, vă mulțumesc, eu fac parte din reformă… Voi sunteți reforma, nu cei de CSJ”, a scris actorul.

Amintim că Sergiu Voloc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi închis, cu suspendare executării pedepsei cu închisoarea pe un termen de patru ani. Aceasta înseamnă că actorul se va afla în libertate cu condiţia de a nu comite alte infracţiuni în acest interval de timp și de a nu părăsi țara. În caz contrar, va executa pedepsele anunțate.