Principală  —  IMPORTANTE   —   Spitalul din satul Cărpineni, raionul…

Spitalul din satul Cărpineni, raionul Hâncești, plasat în carantină

Spitalul din satul Cărpineni, raionul Hâncești, a fost plasat în carantină din motiv că o pacientă din satul Bălceana nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. Despre acest lucru a anunțat Primăria localității.

„Anunț de ultimă oră!
Spitalul Cărpineni închis în carantină pentru o perioadă de 14 zile! 24 de angajați ai spitalului sunt cu statut de „contacți” în urma internării în spital a unei paciente originare din satul Bălceana, care nu a declarat ca a contactat cu o persoană infectată cu virusul Covid-19. 
Aducem mulțumiri personalului medical pentru dedicare zi de zi în slujba sănătății cetățenilor și îi așteptăm să revină sănătoși peste 14 zile în Spitalul Cărpineni!” a anunțat Primăria satului Cărpineni.

Până acum, potrivit autorităților, în total au fost testate 1111 persoane. La această ora, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în R. Moldova rămâne neschimbat – 125 de cazuri confirmate.

Pe parcursul zilei de miercuri, 25 martie, urmează să fie investigate alte 116 persoane cu suspecții de infecție cu noul coronavirus.

ncepând cu 17 martie 2020, în legătură de pandemia de coronavirus la nivel mondial, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile.