Specialist INFP: Cutremurul de sâmbătă dimineaţă este considerat un seism de o magnitudine moderată

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul cu magnitudine de 5,3 produs sâmbătă dimineaţă în zona seismică Vrancea nu a făcut pagube, magnitudinea fiind una moderată.

„Cutremurul a fost resimţit la nivelul întregii zone estice şi sud-estice a României, inclusiv a ajuns până la Chişinău şi Cernăuţi precum şi în sud, în Bulgaria, în zona Varna-Burgas. A existat o singură replică de 2,7, la ora 2.48”, a menționat Mihai Diaconescu.

Specialistul recomandă oamenilor, ca în timpul seismelor, să îşi păstreze calmul. „Nu care cumva să părăsească apartamentul şi să se aventureze pe scări sau cu liftul. Nu e bine să se adăpostească sub un toc de uşă sau sub o grindă sau un perete interior sau o mobilă înaltă, care mobilă să fie prinsă în perete. Este bine preventiv să verifice înainte de producerea unui cutremur dacă mobilele sunt prinse bine de perete”, a mai precizat specialistul INFP.

Ultimul cutremur cu intensitate mare produs în România a fost în urmă cu doi ani, pe 22 noiembrie 2014 şi a avut 5,4 grade.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *