„Spargem gheața, că vin miniștrii”

Aleea Clasicilor este îngrijită, curățată, astăzi, cum nu a mai fost demult. Peste 20 de muncitori sparg sârguincios gheața din Parcul Aleea Clasicilor. „Spargem gheața, că vin miniștrii”, ne spune Vasile, bărbatul care duce roaba umplută cu zăpadă.

Muncitorii spun că fac curat, au grijă ca totul să fie frumos și îngrijit pentru ziua de mâine, când va fi sărbătorită ziua de naștere a poetului român, Mihai Eminescu. „Mâine toți vor veni să depună flori, iar azi… Mâine puteți să fotografiați, iar acum încă nu e gata totul pentru sărbătoare”, spune o femeie care-și șterge cu mănușa broboanele de sudoare de pe frunte, după care continuă să lovească puternit în stratul gros de gheață.

Amintim că mâine, 15 ianuarie, la ora 10:00, vor avea loc depuneri de flori la bustul marelui poet național de pe Aleea Clasicilor. Mihai Eminescu a fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *