SONDAJ/ Ziarul de Gardă este cel mai cunoscut ziar de limbă română din R. Moldova

Potrivit „Studiului național de audiență a mass-mediei”, realizat la comanda Centrului pentru Jurnalism Independent, „Ziarul de Gardă” este cel mai cunoscut ziar de limbă română din R. Moldova.

Întrebați care sunt ziarele tipărite pe care le cunosc, 12% dintre respondenți au numit „Ziarul de Gardă”, care se clasează pe poziția a patra în topul celor mai cunoscute ziare tipărite. Primele trei poziții au fost ocupate de „Komsomolskaia Pravda”, „Makler” și „Argumentî i Faktî”.

„Ziarul de Gardă” s-a menținut pe aceeași poziție și atunci când persoanele chestionate au fost puse să selecteze ce ziare cunosc dintr-o listă stabilită. Astfel, întrebați dacă cunosc despre „Ziarul de Gardă”, 47% dintre respondenți au răspuns afirmativ.

Potrivit aceluiași sondaj, site-ul „Ziarului de Gardă” se clasează pe cea de-a zecea poziție în topul celor mai citite site-uri de știri din R. Moldova.

Sondajul a fost realizat la nivel național în perioada 17 octombrie – 11 noiembrie. Eșantionul cercetării a inclus 1138 de persoane, cu o distribuție reprezentativă la nivel național și o marjă de eroare de ±2.5%. Pentru această cercetare s-a utilizat metoda Day After Recall (DAR), iar datele au fost colectate cu ajutorul tabletelor prin metoda CAPI (interviu față în față).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Să sperăm că dacă ZIARUL DE GARDĂ este cel mai cunoscut ziar de limbă română din R. Moldova, apoi și “sobacika” lui Putin igor Dodon va scădea puternic în sondaje. Să rămână numai cu titlul de “sobacika” lui Putin și nimic mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *