Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sinteza ZdG: Cele mai importante…

Sinteza ZdG: Cele mai importante evenimente ale zilei

Miercuri, 28 noiembrie 2018

Mai jos găsiți rezumatul celor mai importante evenimente ale zilei, cu link spre știrea completă pentru cei care doresc să afle mai multe detalii.

FOTO/ Conflictul din strâmtoarea Kerci. Un tânăr din Chișinău, printre marinarii capturați de FSB

Conform Convenției de la Geneva din 1949, marinarii ucraineni care au fost capturați pe 25 noiembrie sunt considerați prizonieri de război. Potrivit informațiilor deținute de Forțele armate ale Ucrainei, Rusia a capturat în total 23 de persoane. Majoritatea prizonierilor au vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, iar printre ei se numără și un tânăr din Chișinău.

Prima reacție a președintelui Uniunii Avocaților în legătură cu dosarul penal în care este vizat

Președinele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița, a publicat o scrisoare deschisă în care vorbește despre dosarul penal în care este vizat. Prin intermediul acestei scrisori, Ploșnița solicită opinia avocaților cu privire la eventuala sa demisie din funcție.

Ministrul Tudor Ulianovschi, despre marinarul originar din Chișinău care a fost reținut de FSB

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 28 noiembrie, premierul Pavel Filip a cerut ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene să prezinte informațiile deținute în legătură cu știrile apărute în presă, potrivit cărora printre marinarii capturați de FSB s-ar numără și un tânăr din Chișinău.

DOC/ Aprobat de Guvern. Bugetarii vor avea parte de trei minivacanțe în 2019

Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 28 noiembrie, o hotărâre de Guvern cu privire la transferarea unor zile de odihnă în anul 2019, astfel încât bugetarii vor avea parte în noul an de trei minivacanțe.

Câți bani a alocat Guvernul pentru repatrierea persoanelor decedate în accidentele din Kaluga și Genova

Ministerul Finanțelor va aloca din fondul de intervenție al Guvernului circa 165 de mii de lei pentru a acoperi cheltuielile suportate pentru efectuarea misiunilor externe de repatriere a mai mult persoane rănite și decedate în urma accidentelor produse în străinătate.

Ambasadoarea R. Moldova la Londra a prezentat scrisorile de acreditare Reginei Elisabeta

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, a prezentat scrisorile de acreditare Majestății Sale, Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în cadrul ceremoniei la Palatul Buckingham.

Ofițerii CNA au ridicat aproximativ 200 000 de lei de la un medic din Cantemir

Aproximativ 200 000 de lei, în diferită valută, au fost găsiţi de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurori în urma unor percheziţii, operate în biroul, domiciliul şi automobilul unui medic al Centrului de sănătate din Cantemir.